Χριστοπούλου ΗλιάναΗ Ηλιάνα Χριστοπούλου είναι ειδική παιδαγωγός.

Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην κατεύθυνση Ψυχολογίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση από το Roehampton University του Λονδίνου. Στα πλαίσια των σπουδών της διεξήγαγε έρευνα με θέμα τα χαρακτηριστικά των μαθητών με δυσλεξία και τις μεθόδους συμπερίληψής τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία ως φιλόλογος στην Ελλάδα σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Στη συνέχεια, εργάστηκε επί σειρά ετών ως ειδική παιδαγωγός στο Swiss Cottage School, ένα ειδικό σχολείο και ερευνητικό κέντρο στο Λονδίνο, όπου δίδαξε παιδιά και εφήβους με αυτισμό, αναπτυξιακά σύνδρομα, νοητική υστέρηση και άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή και έχει ειδικευτεί σε σύγχρονες και εμπεριστατωμένες διδακτικές μεθόδους και προσεγγίσεις (TEACCH, PECS, Makaton, Intensive Interaction, Attention Autism, Team Teach).

Στο κέντρο «Ανάπτυξη» παρέχει τις υπηρεσίες της στο τμήμα Ειδικής Αγωγής και Μαθησιακών Δυσκολιών.

Το Έργο μας

my gallery front

Επικοινωνία

"Ανάπτυξη" Καλαμάτας

Βασ. Όλγας 23 - Καλαμάτα

Τηλ. 2721028954

"Ανάπτυξη" Μεσσήνης

Δημ. Παύλου Πτωχού 10 - Μεσσήνη

Τηλ. 2722024065

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.