Η Καρόλα Folle – Αλέπη είναι Κλιν. Ψυχολόγος MSc – Παιδοψυχολόγος και Λογοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του πτυχίου της στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Marburg/ Γερμανίας  και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία στην Ψυχοθεραπεία Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης, στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (Applied Behavior Analysis, ABA) και στην Κλινική Θεραπευτική Ύπνωση. Επιπλέον μετεκπαιδεύτηκε στην  Ελλάδα στις Μαθησιακές Δυσκολίες / Δυσλεξία. Πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία τη βασική εκπαίδευση στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο  EMDR  (Eye Movement Desensitization and Reprocessing - Οφθαλμοκινητική Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία).
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων πάνω στην Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία, με στόχο τη συνέχιση και διεύρυνση της εκπαίδευσής της στην ψυχοθεραπευτική επιστήμη.

To 2013 πήρε το πτυχίο της στη Λογοθεραπεία από το τμήμα λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι.  Πελοποννήσου.

Είναι παντρεμένη,  έχει δύο παιδιά και ζει μόνιμα στην Καλαμάτα.

Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά από το 1993 ιδιωτικά στο γραφείο της στην Καλαμάτα με ενήλικα άτομα, παιδιά και εφήβους καθώς και με οικογένειες .

Επίσης, από το 1993, είναι σύμβουλος ψυχολόγος στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα ( www.bougas-school.gr ),  όπου ασχολείται με την ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση παιδιών και μαθητών, τη συμβουλευτική παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, την οργάνωση σχολής γονέων καθώς και επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς.

Από το 2012 εργάζεται και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε ομιλίες και σεμινάρια και έχει οργανώσει η ίδια ημερίδες για θέματα ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής. Διοργανώνει βιωματικές ομάδες εφήβων-ενηλίκων για Αυτογνωσία και Προσωπική Ανάπτυξη καθώς και για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων (άγχος, κρίσεις πανικού, άγχος εξετάσεων, φοβίες, χωρισμός κ.τ.λ.).

Εκπαιδεύει στελέχη ψυχικής υγείας στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς και οργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης γονέων αυτιστικών παιδιών  με στόχο να γίνονται, σε στενή συνεργασία με το θεραπευτή, συνεκπαιδευτές  των παιδιών τους και να συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

To 2011 δημιούργησε το Κέντρο Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» στην Καλαμάτα (www.logotherapeia-kalamata.gr)  με όραμα την άρτια οργανωμένη παροχή υπηρεσιών στο χώρο της  Λογοθεραπείας, της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Τον Απρίλιο του 2014 λειτούργησε παράρτημα του Κέντρου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και στη Μεσσήνη.

Το  2012 εκδόθηκε το βιβλίο της «Διαχειριστείτε το άγχος σας» από τις εκδόσεις Αλκυών.

Το Έργο μας

my gallery front

Επικοινωνία

"Ανάπτυξη" Καλαμάτας

Βασ. Όλγας 23 - Καλαμάτα

Τηλ. 2721028954

"Ανάπτυξη" Μεσσήνης

Δημ. Παύλου Πτωχού 10 - Μεσσήνη

Τηλ. 2722024065

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.